آئین بزرگداشت روز جهانی موزه و تقدیر از حافظان میراث فرهنگی در تبریز برگزار شد

صبح روز چهارشنبه، 29 اردیبهشت 95 همزمان با روز جهانی موزه ها، آئین بزرگداشت روز جهانی موزه با حضور مرتضی آبدار، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، مدیران استانی و شهری و نمایندگان تشکل های مردم نهاد از زحمات حافظان میراث فرهنگی در تبریز  قدردانی به عمل آمد. 

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، مهدی بزاز دستفروش در این مراسم ضمن تبریک روز جهانی موزه به کارکنان و فعالان موزه های استان گفت: امسال روز جهانی موزه‌ها در ایران با حضور هانس مارتین هینز، رئیس ایکوم جهانی در تهران توأم بوده و امروز قرار است برای نخستین بار پیام روز جهانی موزه از ایران برای 120 کمیته عضو ایکوم جهانی و بیش از 40 هزار نفر عضو این کمیته ارسال شود. 
مدیر امور موزه های آذربایجان شرقی پیشگام بودن تبریز در امر احداث موزه ها را از یک سو و تنوع و تعدد موزه های استان را از سوی دیگر از ویژگی های برجسته موزه های استان عنوان کرد. 
وی با تأکید بر اینکه نخستین حرکت ها برای تشکیل موزه ها از تبریز آغاز شده است، موزه آذربایجان را از لحاظ غنای محتوایی کم نظیر دانست. 
بزاز دستفروش بر لزوم فعال ساختن ظرفیت های مغفول در رابطه با فعالیت موزه ها افزود: ما باید به سمتی برویم که تمام پتانسیل ها و کارکردهای موزه ها از حالت انفعالی خارج شده و جنبه عملی به خود بگیرد. 
وی بر ترغیب مجموعه داران خصوصی و مجموعه های دولتی به مشارکت در کیفی سازی فعالیت های موزه ها در راستای اعتلای فرهنگ جامعه تأکید کرد. 
بزاز برگزاری نمایشگاه های دوره ای، تدوین برنامه های ویژه برای گروه های سنی و اقشار مختلف و مراکز علمی و دانشگاهی را از اولویت های اداره کل در توسعه و بهبود عملکرد موزه ها عنوان کرد. 
مدیر انتشارات ستوده نیز در این مراسم با اشاره به اینکه سال 1395 توأم با یکصدمین سال افتتاح موزه ملی ایران است، حضور بزرگمردانی چون مرحوم دیباج، مرحوم یحیی ذکا، سید جمال الدین ترابی، مرحوم ملک و مرحوم محمد علی خان تربیت در این دیار را از افتخارات آذربایجان شرقی عنوان و تاریخ پرافتخار آذربایجان شرقی را مایه مباهات دانست. 
سعید جلالی با تأکید بر اینکه مدیریت افکار و جریان ها در آذربایجان شرقی به آسانی امکان پذیر نبوده است، بر ضرورت توجه به سرمایه های اجتماعی به عنوان بدنه های اصلی جامعه تأکید کرد. 
وی توسعه سرمایه اجتماعی را زیربنای توسعه سرمایه اقتصادی دانست و یادآور شد: اگر عنصر انسجام بخش و اعتماد بخش سرمایه های اجتماعی فعال نشود، هیچ یک از سرمایه گذاری های اقتصادی ثمر بخش نخواهند بود. 
جلالی مرمت بازار تاریخی تبریز را نمونه بارز مشارکت و تعامل سازمان های مردم نهاد و سرمایه اجتماعی با بخش دولتی عنوان و بر لزوم بهره مندی از ظرفیت سازمان های مردم نهاد در باز تولید فرهنگی تأکید کرد. 
رئیس کمیسیون فرهنگی و امور اجتماعی شورای شهر تبریز هم در آئین بزرگداشت روز جهانی موزه با اشاره به انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018، وجود موزه های متنوع و متعدد را یکی از شاخص های اساسی در ارزیابی تبریز 2018 دانست. 
سعید حاجی زاده، با تأکید بر پتانسیل های موزه های استان، از روند شتابزده در ایجاد برخی موزه های تخصصی، بدون کارشناسی های لازم انتقاد کرد. 
وی همچنین بر ایجاد موزه چاپ و مطبوعات تأکید کرد. 
حاجی زاده ضمن درخواست برای تسریع در احداث موزه فرش استان، برقراری تعامل بین دستگاه های دولتی را به منظور سرعت بخشی در اجرای پروژه های فرهنگی را ضروری دانست. 
وی تصریح کرد: بالاترین میزان مصوبات در کمیسیون فرهنگی و امور اجتماعی شورای شهر تبریز مربوط به حوزه گردشگری بوده است. 
گفتنی است/ در این مراسم تعدادی از عوامل نیروی انتظامی، مجموعه داران، مدیران و کارکنان فعال در حوزه حفاظت میراث فرهنگی و امور موزه ها مورد تقدیر قرار گرفتند. 

انتهای پیام/

کد خبر 139502299